Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023


     Πιστεύοντας βαθιά ότι το σχολείο οφείλει να δίνει ευκαιρίες στους μαθητές για βιωματική μάθηση διοργανώσαμε για 7η σχολική χρονιά τον Παγκορινθιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας. Σε μια εποχή που κυριαρχεί ο πολιτισμός της εικόνας και η χρησιμοθηρική αντιμετώπιση  και του σχολείου και της γνώσης εν γένει, αντιπροτείνουμε την ενεργό επαφή των μαθητών με τη Λογοτεχνία μέσω της δημιουργικής γραφής, προκειμένου να καλλιεργηθούν στους μαθητές οι ανθρωπιστικές αξίες και  η ενσυναίσθηση.

      Είναι δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες απόψεις και  ενισχύουν  τους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να λάβουν μέρος σε αυτόν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε που εργάζονται για ένα πιο δημιουργικό και ανοιχτό προς την κοινωνία σχολείο. Ελπιδοφόρο, επίσης,  θεωρούμε το ότι ένας σταθερός αριθμός μαθητών κάθε χρόνο εκφράζει δημιουργικά μέσα από τη λογοτεχνία τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά του και γι` αυτό τους συγχαίρουμε.

      Ειλικρινείς ευχαριστίες απευθύνουμε και προς τα μέλη της  κριτικής επιτροπής που με ιδιαίτερη προθυμία και υπευθυνότητα στήριξαν την προσπάθειά μας. Φέτος  διευρύναμε την κριτική επιτροπή με εκπαιδευτικούς από περισσότερα σχολεία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας και διάχυσης της δράσης και να εξασφαλιστεί αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

 

·       Την κριτική επιτροπή για το Λύκειο αποτελούν:

 

Για τα ποιήματα

          Ρούσκας Γεώργιος, Ποιητής και δοκιμιογράφος

          Δρ Χάψα Μαρία,  Εκπαιδευτικός και ποιήτρια

          Καπερνέκα Παρασκευή, Φιλόλογος

          Χαλβατζή Δέσποινα, Φιλόλογος

          Παϊβανά Μαρία,  Φιλόλογος και ποιήτρια

 

Για τα διηγήματα

Δρ Κεκροπούλου Μαρία, Φιλόλογος, πρώην Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων νομού Κορινθίας

Σκάζα Σοφία, Φιλόλογος

Τρίμης Αλέξης, Φιλόλογος

Μησιάρη Αικατερίνη, Φιλόλογος

Λαμπροπούλου Άννα Λυδία, Φιλόλογος

 

·       Την κριτική επιτροπή για το Γυμνάσιο αποτελούν:

Για τα ποιήματα

          Δρ Καλλιμάνη Μαρία, Φιλόλογος, αποσπασμένη στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών

          Κορδώση Μαρία, Φιλόλογος

          Ρουμπέκα Μαριλένα, Φιλόλογος

          Μπετζέλου Λεμονιά, Φιλόλογος

          Γαμβρούλη Παναγιώτα, Φιλόλογος

 

Για τα διηγήματα

Μπάρτζης Γιάννης, Πρόεδρος της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων, συγγραφέας, πρώην Σύμβουλος Δασκάλων

           Καρκαλέτσου Εύμορφίλη, Εκπαιδευτικός και συγγραφέας

           Λάππα Ευθυμία, Φιλόλογος

           Βασιλοπούλου Ελένη, Φιλόλογος

           Κώτσια Ευαγγελία, Φιλόλογος

 

     Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα παιδείας και πολιτισμού οι χορηγοί μας στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθειά μας και εξασφαλίζουν τα χρηματικά έπαθλα στους διακριθέντες μαθητές και την έκδοση του τεύχους  με τα κείμενα που βραβεύτηκαν. Ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει θέσει τον Διαγωνισμό υπό την αιγίδα της, την  MOTOR OIL HELLAS  Διυλιστήρια Κορίνθου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, τις εταιρείες Velofruit,  ΜΑΧΥ Χωματουργικά Α. Μανάβη, Loucofruit, Φροντιστήριο Μαθηματικών Β. Τρωγάδη, Φαρμακείο Α. Παπακυριάκου,  το ΝΠΔΔ «ΑΝΕΛΙΞΙΣ» του Δήμου Βέλου Βόχας, το τυπογραφείο Α. Σιάχου, που μεριμνά για την έκδοση αυτού του τεύχους, τα βιβλιοπωλεία «Το ρόδι», «Μπιτσάκου», «Οικονόμου», «Βιβλιαγορά», «Κουκίδα», «Κιβωτός» και «Άννα Καλού» και τις εκδόσεις Καστανιώτη και Πατάκη που χορηγούν βιβλία στους διακριθέντες μαθητές. Τους απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες, συνοδευόμενες από την ευχή να συνεχίσουμε να τους έχουμε δίπλα μας και στο μέλλον στις πολλαπλές δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού που διοργανώνει το σχολείο μας!

 

Η επιτροπή διοργάνωσης του διαγωνισμού

Κραβαρίτη Ελένη, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Βέλου

Γαμβρούλη Παναγιώτα, Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Βέλου

Κώτσια Ευαγγελία, Φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Βέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

     Πιστεύοντας βαθιά ότι το σχολείο οφείλει να δίνει ευκαιρίες στους μαθητές για βιωματική μάθηση διοργανώσαμε για 7η σχολική χρονιά τον Π...